Veerkracht

Veerkracht

Een belangrijk onderdeel van de begeleiding op veerkracht is het onderzoek doen naar je eigen waarden. Zelfkennis is uitermate belangrijk om vervolgens leiding te geven aan anderen en sturing te geven aan jezelf. 

Goed kunnen samenwerken begint dus bij jezelf. En goed onderwijs begint bij een goed samenwerkend team.
Wil je je collega's echt leren zien? Zodat iedereen zich gezien en gehoord voelt? Waar ieders talenten tot bloei kunnen komen? Met als belangrijkste uitkomst... waar werkgeluk voelbaar en zichtbaar is?
Investeer dan in veerkracht!

Begeleiding kan na een kennismakingsgesprek op verschillende manieren worden vormgegeven. Bijvoorbeeld (een deel) van een studiedag, een individueel traject of teambegeleiding. 

Beeldcoaching

Beeld-coaching is een vorm van coaching waarbij het in beweging brengen van de ander centraal staat. Samen wordt gekeken naar beeldmateriaal waarbij de dialoog centraal staat. Beeld is een mooi en krachtig middel om naar jezelf te kijken. Vertrouwen en veiligheid staan hierbij in een hoog vaandel. De beeldcoach gaat op gelijkwaardig niveau om met de leerkracht en heeft een onderzoekende houding waarbij gekeken wordt wat de ander beweegt en hoe iemand zich verder kan ontwikkelen. Hierbij staat het leven op de werkvloer centraal, maar ook het leven daarbuiten.
Geïnteresseerd wat beeld-coaching voor jou of je team kan betekenen? Na een vrijblijvend kennismakingsgesprek, bespreken we het coaching traject. Ieder traject is maatwerk en vraag gestuurd. 

Startende leerkrachten

De kwaliteit van het onderwijs staat en valt met de kwaliteit van de leerkracht. Het is in het belang van het kind om een hoge kwaliteit onderwijs te bieden. Leerkrachten die net van de PABO afkomen zijn startbekwaam. Basis- en vakbekwaamheid vereisen ervaring. Goede begeleiding in het begin van een carrière versnelt de ontwikkeling, zorgt voor beter onderwijs en minder uitval van startende leerkrachten.

Er wordt gekeken naar de persoonlijke, professionele en sociale ondersteuning van de startende leerkracht. Te denken valt aan het verminderen van stress, ontwikkelen van de professionele identiteit, het ontwikkelen van bekwaamheid en het versterken van een lerende cultuur. Dit valt onder andere te realiseren door een veilige en niet-oordelende omgeving te creëren met duidelijke ontwikkeldoelen, waarbij tevens de frisse blik van de startende leerkracht wordt gekoesterd. Coaching , collegiale consultaties en trainingen zijn een paar voorbeelden van instrumenten om bovenstaande te realiseren.

Elke traject is vraag gestuurd en op maat gemaakt. Iedere leerkracht heeft immers zijn eigen pad te bewandelen in zijn eigen tempo.

Denkvoorkeuren

Met behulp van het wetenschappelijk onderbouwde HBDI® en Whole Brain® Thinking geeft Buro Blom samen met gecertificeerde trainers inzicht in de verschillende manieren van denken, leren en communiceren die mensen hebben. Ook wel ‘denkstijlen’ of ‘denkvoorkeuren’ genoemd.

Door de diverse denkvoorkeuren bewust in te zetten optimaliseren we de samenwerking, effectiviteit en productiviteit binnen teams.

Ben je benieuwd hoe het inzicht in je individuele denkvoorkeuren en/of dat van je collega's kan bijdragen aan meer werkgeluk? Lees dan meer op:

www.kenjedenkstijl.nl

 

 

 

Wat wil je bereiken?

  • Wil je bouwen aan een sterker team waar minder groepsvorming plaatsvindt?
  • Wil je werken aan de professionele identiteit van je team of van jezelf?
  • Is het tijd om onderwijsvernieuwingen effectiever en efficiënter te implementeren?
  • Wil je weten welke leerkracht het beste bij welke groep past?
  • Wil je duo collega’s optimaal laten samenwerken?
  • Wil je leiderschap in jouw team ontwikkelen?
  • Of wil je jezelf en jouw teamleden opnieuw en beter leren kennen of wil je doeltreffend kennismaken met jouw nieuwe team?